Gigantul din Coreea de Sud a anunțat miercuri că tehnologia 6G va veni la pachet cu trei tipuri de servicii: o realitate extinsă (XR), adică o lume virtuală, o hologramă mobilă de înaltă fidelitate a fiecărui utilizator și „replici” digitale ale lucrurilor.
„Prin intermediul unor senzori avansați și al inteligenței artificiale, va fi posibil să duplicăm oameni, obiecte și chiar spații, într-o lume virtuală”, se arată în cercetarea Samsung.
Asta înseamnă că, într-un mediu 6G, prin geamănul lui digital, utilizatorul va putea să exploreze și să monitorizeze realitatea „adevărată”, „naturală”. O va face însă dintr-o lume virtuală și lipsită de <<constrângerile>> impuse de spațiu și timp.
„Utilizatorii vor putea să observe schimbările și să identifice problemele <<de la distanță>>  prin reprezentarea oferită de geamănul lor digital”, mai susține Samsung.
Un astfel de progres ar contribui la tendința tot mai crescândă a oamenilor de a lucra și socializa de la distanță: apelurile video vor fi înlocuite cu un dialog „față-n față”, prin intermediul realității virtuale și al hologramelor.
Samsung adaugă că utilizatorii tehnologiei 6G vor putea să facă ceva mai mult decât să-și observe clonele: vor interacționa cu ele.

Articol preluat partial